02.03.2016

Batıkent Admin
tarafından eklendi

3518
görüntüleme

Otonomi'ye gitmemek için emlakçı oldular

Otonomi'ye gitmemek için emlakçı oldular

Otonomiye taşınmak istemeyen galericiler örgütlenerek yeni bir yola girdi. Ankara'da kayıt dışı çalışan yaklaşık 1000 galeri isim değiştirerek faaliyetine devam etme kararı aldı
Büyükşehir Belediye Meclisi'nin şehir içinde faaliyet gösteren oto galerilerin Otonomi'ye taşınması için tanıdığı süre bugün doldu. Meclis kararına muhalefet ederek taşınmak istemeyen galerilerden ise yeni bir hamle geldi. "Biz taşınmak istemiyoruz maddi gücümüz Otonomi'yi kaldırmıyor" diyen galericiler tabelasını "emlak-taşıma" olarak değiştirmeye başladı. 

EMLAK RUHSATIYLA DEVAM 
20 yıldır Soysal Sokak'ta galericilik yaptığını belirten ve belediyenin 1 Mart kararını "yıkım" olarak nitelendiren Barış Olcar, "Varımı yoğumu koyarak girdim bu işe, taşınmam mümkün değil. Bu yaşta sonra ben başka bir meslek edinip iş tutamam. Ruhsatımız iptal edilirse tabelamızı indirip 'emlak' ruhsatı ile devam edeceğiz. Ne pahasına olursa olsun dükkânlarımızdan çıkmayacağız" dedi. Olcar, "Başka bir yere gitmeyeceğiz, tabelamızı yaptırıyoruz yarın asacağız, onu da indirirlerse internet üzerinden, hiç olmadı oturduğum evimin önünde satacağım. Orada Ankara'daki tüm galericileri kaldıracak kapasite yok. Hal böyle olunca bize taşının deniyor. Açıkçası bizi gözden çıkardılar. Taşınmamızın mümkün olmadığını bile bile zora koşuyorlar" diye konuştu. Taşınmaları halinde ortaya çıkacak zarar ile çok fazla ayakta kalamayacaklarına dikkat çeken Olcar, "Otonomi'de 500 bin TL'lik araçlar görücüye çıkarılacak. Ben 15 bin TL'lik araçla hayatta kalmaya çalışacağım. Benim müşterilerimin geliri de belli. Aylık yüz bin TL zararımız olacak" dedi. Olcar, "Taşınmak istemiyoruz çünkü orayı kaldıracak bir sermaye maddi gücüm yok ayrıca ulaşım da sıkıntılı. Galerilerin şehir içinde kalmasını istemiyoruz, vatandaşlara huzursuzluk gelmesin ancak taşınacaksa makul şartlarda bizi tüketmeyecek yerler olsun. Tek derdimiz bir seçenek. Zorlama ile değil muhatap alınarak yardım bekliyoruz" şeklinde konuştu. 

SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ
Kararın haftalardır kendilerini perişan ettiğini, hiçbir yol bulamadıklarını söyleyen 26 yıllık galerici Mevlüt Yıldız ise, yasal ve bireysel tüm yolardan taşınmamak için sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi. Yıldız "Şu anda dükkanımın tabelasını inşaat-emlak olarak değiştirdim, bu ad altında faaliyetimi sürdüreceğim. Bunu da kapatırlarsa evimin önünde satacağım" diye konuştu. 

Kaynak : Sabah

Batıkent metrosunda ikinci aktarmaya vatandaş tepkili

Batıkent / 01.03.2016

Zabıta oto galericileri uyardı: 1 Mart'a dikkat

Ankara / 29.02.2016

Batıkent semt sahası yenilendi.

Batıkent / 28.02.2016

Ankara'nın yeni mezarlığı hazır!

Ankara / 28.02.2016

Metro 2 ay Kızılay'a gitmeyecek

Batıkent / 28.02.2016