17.09.2014

Batıkent Admin
tarafından eklendi

3790
görüntüleme

BELMEK'te yeni dönem kayıtları başladı!

BELMEK'te yeni dönem kayıtları başladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin “Her Ev Bir Atölye Olacak” sloganıyla yola çıktığı ve 1994 yılından beri bayanlara el becerisi kazandırmak amacıyla devam ettirdiği Belediye Meslek Edindirme Kursları (BELMEK), 2014–2015 kurs dönemi kayıtları başladı.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Selma Okuroğlu, Türkiye’nin en büyük yerel yönetim okulu olan Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nın (BELMEK) heyecanla beklenen yeni dönem kayıtlarının başladığını belirterek, 6 bölge temsilciliği ile 151  kurs merkezinde kayıtların devam ettiğini kaydetti.

Belediye Beceri Edindirme Kurslarının (BELMEK), kayıtlarının başlaması ve kursiyerlerin yeterli sayıya ulaşması ile birlikte kurslarda yeni eğitim dönemine başlayacaklarını vurgulayan Okuroğlu,“Ankara’da BELMEK çatısı altında bu yıl 6 ayrı bölgede, 151 kurs yerinde, 31 ayrı branşta, 431 usta öğretici ile kurslar düzenlenecek” dedi. 
 
-20 YILDA BELMEK’LERDEN 232 BİN BAŞKENTLİ KADIN MEZUN OLDU 

Başkentli kadınların yeni bilgi ve becerilerle donatılması ve meslek sahibi olmalarına aracı olmak amacıyla 1994 yılında başlatılan BELMEK kurslarının kısa dönemde tüm Türkiye’ye de örnek olduğuna dikkat çeken Okuroğlu, “Kentin dört bir yanında en ücra köşelere kadar yayılan, her yıl binlerce kadına ulaşan kurslarla, kadınlara hem meslek sahibi olma hem hobi edinme hem de kaliteli zaman geçirme imkanı sunuluyor. 20 yıldır başarıyla uygulanan kurslarımızdan bugüne kadar 232 bin 821 Başkentli kadın mezun oldu” diye konuştu.
          
-“HER EV BİR ATÖLYE OLACAK”

“Her ev bir atölye olacak” sloganıyla yola çıkan BELMEK’lerin bu amaç doğrultusunda verdiği mezunlarının başarı hikayeleriyle dolu olduğunu vurgulayan Okuroğlu, şunları söyledi:

“Hem Ankaralı hanımların vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmelerini hem de meslek sahibi olmalarını sağlayan kurs merkezlerinin bir süre sonra müdavimi olan kadınların kimi nakış ustası, kimi el sanatları ustası, kimi de resim, rölyef, mozaik gibi dallarda sanatçı kimliğine kavuştu. 

BELMEK kursiyeri hanımların el emeği göz nuru ebruları, çinileri, nakışları, yaptıkları pek çok güzel işler evlerinin en güzel köşelerini süslerken, kimi kursiyerin de meslek olarak seçtikleri becerileri aile bütçelerine katkı sağladı.  Özellikle boş vakitlerini değerlendirmek isteyen kursiyerlerimizin, meslek kapısı olan BELMEK’ler yanı zamanda sağlam kurulan dostluk ve arkadaşlıklarında merkezi oldu. Ayrıca yaz döneminde de  çalışan ve üniversite öğrencilerine de kurslar açarak BELMEK olarak kurslarımızdan faydalanmaları ve becerilerini geliştirmelerine olanak sağlıyoruz. ”
 
-31 AYRI BRANŞTA, UZMAN HOCALARDAN KURS

Şehrin dört bir tarafında oluşturulan merkezlerde açılan kurslara katılmak isteyen Başkentli kadınların kayıt için; diploma ve kimlik fotokopisi, ikametgah belgesi ile Çankaya, Çayyolu, Keçiören, Mamak, Sincan ve Yenimahalle’deki BELMEK bölge merkezleri ile 151 kurs yerine başvurmaları gerekiyor.

Kurslar, bu yıl “Makine Nakışı, El Nakışı, Sim Sırma, İğne Oyası, Şiş Dantel, Tel Kırma, Dantel Anglez, Giyim, Mefruşat, Patchwork, Trikotaj, Yorganlama, Ahşap Boyama, Kumaş Boyama, İpek Pentur, Tezhip-Hat, Minyatür, Ebru, Çini, Seramik, Mozaik, Rölyef , Ahşap Rölyef, Taş Bebek, Takı Tasarımı, Gümüş İşlemeciliği, Turistlik El Sanatları, Ev Ekonomisi-Yemek, Resim, Kilim, El Örgücülüğü” olmak üzere toplam 31 branşta yapılacak.
 
 
BELMEK MERKEZLERİNİN ADRES VE TELEFON NUMARALARI:
 
Çankaya Bölgesi  433 82 71
Çayyolu Bölgesi   235 78 64
Keçiören Bölgesi  352 44 52
Mamak Bölgesi     320 56 17
Sincan Bölgesi     271 03 42
Yenimahalle Bölgesi    315 62 99

İmza Kampanyamız TBMM'de Soru Önergesi Oldu!

Batıkent / 15.09.2014

Ankaralı Otomobili Seviyor

Ankara / 14.09.2014

AnkaraKart Vize Yenileme İşlemleri Başlıyor

Ankara / 14.09.2014

Batıkent'te Şebeke Suyuna Hasret Bir Site

Batıkent / 13.09.2014

Ankara'nın 5 noktasına 'cep garajı' yapılacak

Ankara / 11.09.2014