06.03.2015

Batıkent Admin
tarafından eklendi

2742
görüntüleme

Batıkentlilerin ulaşım eylemi

Batıkentlilerin ulaşım eylemi

Batıkent Ulaşım Hakkı Meclisi, Batıkentlilerin ulaşımda yaşadığı sorunları dile getirmek için Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı.

Ulaşımda yaşanan zorluklara dikkat çekmek amacıyla kaplumbağa kıyafeti giyen ve ‘Batıkentli Ulaş’ ismi verilen maskot, eylemin simgesi oldu. Toplanan 10 bin imza, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na teslim edildi. Ardından yapılan basın açıklamasında, Büyükşehir Belediyesi’nin keyfi ve siyasi uygulamalarının vatandaşları mağdur ettiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:
“Batıkent’te yaşanan sorunları halkımıza sorduk, imza istedik. İmza toplarken gördük ki Gökçek kurunun yanında yaşı da yakıyor. Sinyalizasyon sistemini yeniliyoruz diyerek gece seferleri iptal edildi. Batıkent’te bir mahalleden Yenimahalle Devlet Hastanesi’ne ulaşmak için özel araçla 10 dakika iken toplu ulaşım araçlarıyla ulaşabilmek için en az 2 veya 3 araç değiştirmek gerekiyor. Mahalleler arası geçiş için toplu ulaşım aracı hattı konulsa sorun çözülecek. Ankara’nın herhangi bir bölgesinden evinize ulaşmak 2 TL iken Batıkent’te oturan bir yurttaş 2.67 TL’te ulaşabilmektedir.”

MECLİS’TE GÖRÜŞÜLMESİNİ İSTEDİLER
Batıkent Ulaşım Hakkı Meclisi, bölgede toplanan 10 bin imzayı eylemin maskotu Batıkentli Ulaş’la Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na teslim etti. Protestocular konunun Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülmesini isteyerek, taleplerini şöyle sıraladı:
* Semt içi dolmuşlarda indi-bindi uygulansın, o da 1 TL olsun
* Toplu taşıma araçlarında aktarma parası alınmasın 
* Gece seferleri tekrar başlasın  
* Metro ve otobüs sefer sayıları artırılsın
* Mahalleler arası hatlar konulsun
* Batıkent içi sefer yapan EGO otobüsleri parasız olsun

Kaynak:

http://www.hurriyet.com.tr/ankara/28371965.asp

 

Başkentgaz’ın 300 $ afişi

Ankara / 05.03.2015

Ankara'da bu yollar trafiğe kapatılıyor!

Ankara / 03.03.2015

Ostim'de patlama

Batıkent / 23.02.2015

Başkent Doğalgaz hizmet noktası Atlantis’te açıldı

Batıkent / 19.02.2015

Batıkent'te minibüs siteye girdi

Batıkent / 19.02.2015