05.03.2015

Batıkent Admin
tarafından eklendi

2922
görüntüleme

Başkentgaz’ın 300 $ afişi

Başkentgaz’ın 300 $ afişi

Başkentlilerin, ön ödemeli doğalgaz sayaçları için ödedikleri 300 doların akıbeti yılan hikayesine döndü. Vatandaşların, ‘güvence bedeli’ diye bildikleri 300 doların, 1996 yılında alınan ‘Büyükşehir Belediyesi İdari Encümen’ kararına göre ‘geri ödenmemek’ üzere verildiğini açıklayan Başkentgaz yetkilileri, karar yazısını bina girişlerine asmaya başladı.

Başkentgaz’ın satışı sırasında, Maltepe’deki EGO’ya ait arsa ve binaların, Başkentgaz’ı satın alan şirkete geçmesiyle başlayan Büyükşehir Belediyesi ile Torunlar AŞ arasındaki tartışma, devam ediyor. 
Zaman zaman gaz kotası ve sayaç pili gibi konularda da karşı karşıya gelen Büyükşehir ile Torunlar AŞ arasındaki en büyük tartışma ise Başkentlilerin yıllar önce ön ödemeli sayaçlar için ödedikleri 300 dolarlık ücretin akıbetinin ne olacağı konusunda yaşanıyor.
Kentte, son dönemlerde, ön ödemeli sayaçtan mekanik sayaca geçmek isteyen (ya da geçirilen) vatandaşlardan 400 TL depozito istenmesi üzerine başlayan tartışma üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Vatandaşların yeniden sayaç alması kanuni değil, hem Savcılığa hem de EPDK’ya gidin” çağrısında bulunmuştu. EPDK ise, ön ödemeli (kartlı) doğalgaz sayaçlarında meydana gelen arızalar nedeniyle vatandaşların sayaç değişimine zorlanamayacağını bildirmişti.

‘GÜVENCE BEDELİ DEĞİL’
Tartışmalar sürerken dün Başkentgaz, 300 dolarlık ödemeyle ilgili ilginç bir adım attı. 07 Mayıs 1996 yılında alınan Büyükşehir Belediyesi İdari Encümen kararını afiş haline getiren Başkentgaz, bina girişlerine bu afişleri asmaya başladı. “300 dolar güvence bedeli değildir. 300 dolar sayaç bedeli de değildir” başlıklı afişte, şu ifadelere yer verildi:

‘ABONE BAĞLANTI BEDELİ’
“Elektronik sayaç aboneliğiniz sırasında ödediğiniz 300 dolar güvence bedeli değildir. Doğalgaz kullanmak isteyen herkesin bir defaya mahsus geri ödenmemek üzere ödemek durumunda olduğu ve idari encümen kararında da belirtildiği gibi abone bağlantı bedelidir.”

1996 YILINDA ALINAN ENCÜMEN KARARI
Büyükşehir Belediyesi İdari Encümen kararı ise şöyle:
KARAR 
c)Yeni abone olan bütün abonelerden her bağımsız daire ve dükkanlar için, daire sayısı belli olmayan, kurum, işyeri, kuruluş, han, hamam, fırın, iş merkezi gibi abonelerden 300 USA abonelik ücretinin alınması.
d)Borçtan isimsizlikten mekanik sayacı sökülen bütün abonelerden yeniden aboneleri olmaları halinde kartlı sayaca geçirilerek 300 Dolar abonelik ücreti alınması. 
e)Abonelik ücretinin her ayın 1. iş günü T.C. merkez bankası döviz satış kuru üzerinden TL’ye çevrilerek o ayın bitimine kadar geçerli olması. 
f)Abonelerden alınan bu abonelik ücretinin her ne şekilde olursa olsun iadesinin yapılmaması, devredilmesinin müsaadesine.  
g)Kazan abonelikleri için abonelik ücretinin ekli listede görüleceği üzere proje üzerindeki kullanma yükü dikkate alınarak çıkacak daire sayısına göre alınması.
h)Abonenin mekanik sistemden elektronik sisteme geçilmesi talebi beya kurumun dönüşüm yapması halinde yeni abonelik şartları uygulanması.
ı)Bu uygulamanın 15 Mayıs 1996 tarihinden itibaren yürürlüğe girmesinin ve Merkez Bankası’nın 14 Mayıs 1996 tarihli USA dolarının döviz satış kurunun TL’ye çevrilmiş şekli ile başlanması uygun görülerek durumun Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nın onaylarına sunulması oybirliği ile kararlaştırıldı.


Kaynak:

http://www.hurriyet.com.tr/ankara/28351728.asp

 

 

Ankara'da bu yollar trafiğe kapatılıyor!

Ankara / 03.03.2015

Ostim'de patlama

Batıkent / 23.02.2015

Başkent Doğalgaz hizmet noktası Atlantis’te açıldı

Batıkent / 19.02.2015

Batıkent'te minibüs siteye girdi

Batıkent / 19.02.2015

Özgecan Yenimahalle’de Yaşayacak

Batıkent / 18.02.2015