08.09.2014

Batıkent Admin
tarafından eklendi

2962
görüntüleme

Ankara'nın Suyu Temiz mi?

Ankara'nın Suyu Temiz mi?

Meslek odalarının “Kızılırmak suyu şehir şebekesine veriliyor” iddiaları üzerine başlayan ‘su’ kavgası, A Milli Takım oyuncularının ishal olmasıyla daha da büyüdü. Meslek odaları “İshal vakalarındaki artışın nedeni şebeke suyudur” iddiasını yinelerken, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri “İddialar manipülasyon, suyumuz kesinlikle temizdir” dedi.

ANKARA'NIN SUYU TEMİZ Mİ?
Ankara’da şekebe suyuna yönelik şikayetler son günlerde artarken, Ankara Tabip Odası, ishal vakalarında geçen yılın aynı dönemine göre iki buçuk kat artış olduğunu iddia etti. Kimya Mühendisleri Odası yetkilileri de, “Kızılırmak suyu şehir şebekesine veriliyor” iddiasında bulunurken, önceki akşam A Milli Takım oyuncularının ishal olması, su tartışmasının büyümesine neden oldu. 


Dünya Şampiyonası hazırlıklarını Ankara’da yaptıkları kampla sürdüren A Milli Kadın Basketbol takımından Tuğba Palazoğlu ve Esra Ural’la birlikte aynı otelde kalan federasyon yetkilileri ishal şikayetiyle hastaneye başvurdu. Yapılan müdahalenin ardından milliler taburcu edilirken, meslek odaları bu olay üzerine iddialarını bir kez daha yineledi. 

BAKANLIK DERHAL AÇIKLASIN
Kimya Mühendisleri Odası Ankara Şube Başkanı Erkin Etike, sağlık bakanlığı’nın şebeke suyunun kontrol izleme sonuçlarını derhal açıklamaya davet ederek, “Şebeke suyunun kontrol izlemesi Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Laboratuvarı tarafından yapılmaktadır Musluklarımızdan tam olarak neyin aktığını bilmeye Ankaralılar olarak hakkımız vardır” dedi. Ankara’da şebeke sularına birkaç aydır Kızılırmak suyunun katıldığını öne süren Etike, sözlerine şöyle devam etti: “Bu bilgi Büyükşehir Belediyesi tarafından kamuoyundan gizlenmektedir. Büyükşehir’i bu gerçeği açıklamaya davet ediyoruz. Şebeke suyundan numuneler almaya devam ediyoruz. Bunların sonuçları ele geçtikçe kamuoyunu bilgilendireceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanı Ankara’da suyu yönetememektedir. Ankara’nın sağlıklı, temiz ve bol su kaynağı olan Işıklı-Gerede sistemi hayata geçirilmemiştir. Bunun yerine arıtılması mümkün olmayan, içime uygun olmayan Kızılırmak suyu Ankara’ya verilmektedir.”

İSHALDE 2.5 KAT ARTIŞ VAR
SON dönemlerde ishal vakalarındaki artış iddiası üzerine açıklama yapan Ankara Tabip Odası Başkanı Çetin Atasoy, şu bilgileri verdi: 
“Ankara’da geçen yıl ağustos ayına göre 2.5 katın üzerinde bir artış var. Bu bir kamu hastanesinin tıbbi kayıtlarından elde ettiğimiz rakamlardır. Ankara genelinde ishal vakaları ne kadar arttı, bunu bilmiyoruz. Böyle bir şey varsa kamuya açıklanması gerekir. Sebebi konusunda bir netlik yok, sudan mı ya da başka kaynaktan mı olduğunu söyleyemiyoruz çünkü elimizde veri yok. Ancak ishal vakalarında bir artış olduğunu biliyoruz.” 


ASKİ: SUYUMUZ TEMİZ
ASKİ yetkilileri ise ishal vakalarının şehir şebeke suyundan kaynaklandığı iddialarıyla ilgili “Kesinlikle manipülasyondur” diyerek, şu açıklamayı yaptı:
“Suyumuz kesinlikle temizdir. Şebeke suyu şehrin bin 40 bölgesinden numuneler alınarak denetleniyor. ASKİ’nin sitesinden de bu değerler yayınlanıyor. Ortaya atılan iddialar manipülasyondur. Bu hastalıkların artmasının nedeni meyve sebzelerin yıkanmaması iyice yıkanmaması ve yaz sezonunda havaların sıcak gitmesi gibi nedenlerden kaynaklanıyor. 5 milyon nüfuslu Ankara’da şehir şebeksinden kaynaklanan bir ishal vakası olsa bugün hastanelerin hiçbirinde yer kalmazdı. Bizim tespitlerimize göre bu rahatsızlıkları geçirenler de şehir şebekesinden su içmeyen kişilerdir. ASKİ’nin suyu fiziksel, kimyasal ve biyolojik olarak en ileri teknolojiyle artılıyor. Eğer kirlilik tespit edilirse Halk Sağlığı Kurumu bize uyarıda bulunur. Kızılırmak suyu ise şu anda sadece Bala’daki tarım alanlarına ve Mogan Gölü’ne pompalanıyor, Ankara’nın şebeke suyuna verilmiyor.”

Kaynak : Hürriyet

Ankara'da EGO otobüsü binaya çarptı!

Ankara / 07.09.2014

OSTİM davası ertelendi

Batıkent / 05.09.2014

Esenboğa 'çevreci' havalimanı oldu

Ankara / 05.09.2014

Ankara'nın içme suyu ne kadar sağlıklı?

Ankara / 04.09.2014

Mahalle Tiyatrosu Festivali başlıyor

Batıkent / 04.09.2014