07.09.2014

Batıkent Admin
tarafından eklendi

2312
görüntüleme

Ankara'da EGO otobüsü binaya çarptı!

Ankara'da EGO otobüsü binaya çarptı!

Ankara'nın Keçiören ilçesi  Uyanış Mahallesi son durakta, sürücüsünün park ederken el frenini çekmeyi unuttuğu EGO otobüsü, beş katlı binaya çarptı. Aynı kazayı son üç yılda 6’ncı kez yaşadıklarını belirten Beşiktaş Apartmanı sakinleri isyan etti.

Keçiören Uyanış Mahallesi son durağa park edilen 06 BE 7976 EGO otobüsü, el freni çekilmediği için kaymaya başladı. Gülbaba Caddesi üzerinde yokuş aşağı hızlanan otobüs, binaya çarparak durabildi. Otobüsün çaptığı Beşiktaş Apartmanı'nın alt katında bulunan kıraathanenin, olayın yaşandığı saatlerde boş olması olası bir facianın önüne geçti. Kazada hasar gören apartmanın yöneticisi Burhan Özgün, son 3 yılda binaya 6 ayrı otobüsün çarptığını belirterek şunları söyledi:

ALTINCI MUCİZE

“Binamızda EGO otobüslerinin çarpmadığı yer kalmadı. Karşımızda son durakları var. El freni çekilmeyen otobüsler rampa aşağı kayarak binamıza giriyor. Önceki kazalarda otobüslerin binaya girdiği bölgeye Büyükşehir Belediyesi tarafından bariyerler dizildi. Ancak bu sefer otobüs binanın başka bir yerine çarptı. Şoförün unutkanlığı burada insan canına mal olabilirdi. Bu yaşadığımız 6’ncı mucize, umarım bir daha aynı şeyi görmeyiz.”

YOKUŞTA TAŞTAN FREN

Semt sakinleri, durakta bekleyen otobüslerin lastiklerine taş koyulduğunu savundu. Bu durumun kendilerini tedirgin ettiğini belirten mahalleli şöyle dedi:
“Otobüslerin taşlarla ilkel bir şekilde sabitlenmesinden huzursuz oluyoruz. Bu önlemin alınması, tüm araçların fren sisteminde bir sorun olması ihtimalini aklımıza getiriyor.”

Kaynak : Ajanslar

OSTİM davası ertelendi

Batıkent / 05.09.2014

Esenboğa 'çevreci' havalimanı oldu

Ankara / 05.09.2014

Ankara'nın içme suyu ne kadar sağlıklı?

Ankara / 04.09.2014

Mahalle Tiyatrosu Festivali başlıyor

Batıkent / 04.09.2014

ASKİ bu tarihlerde fatura tahsilatı yapmayacak

Ankara / 04.09.2014