11.08.2015

Batıkent Admin
tarafından eklendi

3154
görüntüleme

Ankara Bulvarı trafiğe kapatılacak

Ankara Bulvarı trafiğe kapatılacak

Ankara Büyükşehir Belediyesinden, Ankara Barosu ve TMMOB’a bağlı meslek odalarınca açılan dava sonucu yürütmeyi durdurma kararı alınan AOÇ İmar Planı nedeniyle Ankara Bulvarı'nın trafiğe kapatılacağı bildirildi.
 
Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında Başkanlık yazısıyla gelen önerge ile Ankara Barosu, TMMOB'a bağlı mimarlar, peyzaj mimarları, şehir plancıları, orman mühendisleri odalarının başvurusu üzerine Ankara 5. İdare Mahkemesi’nin 14,5 kilometrelik Ankara Bulvarı’nı da kapsayan AOÇ imar planlarının iptal edildiğinin hatırlatıldığı belirtildi.
 
5. İdare Mahkemesi'nin aldığı karara uyulması yönünde karar alınması istendiği vurgulanan açıklamada, "Önergede, Celal Bayar Bulvarı’ndan başlayarak Etimesgut’a kadar uzanan Ankara Bulvarı’nın AOÇ içindeki tüm bağlantı yollarının da karar doğrultusunda kapatılmasına, kapatılma kararının Ankaralılara gerekçeleri ile birlikte bilboard, reklam panoları, gazete, yerel televizyon ve radyolar vasıtası ile duyurulmasına CHP’li üyelerin ret oyuna karşın oy çokluğu ile karar verildi" bilgisine yer verildi.
 
Otopark kavgasında ölen Karagöz'ün adı sokağa verildi
 
Öte yandan, açıklamada, Ankara’da yaşanan otopark kavgası sırasında hayatını kaybeden Mehmet Karagöz’ün adının, olayın yaşandığı Rüzgarlı Caddesi’ne bağlı bir sokağa verildiği belirtildi.
 
Mecliste oy birliğiyle kabul edilen Başkanlık yazısı ile caddeye dönüştürülen Ege Sokak'ın isminin, Mehmet Karagöz Caddesi olduğu bildirildi.

Ankara’da Havaş seferleri tekrar başladı

Ankara / 10.08.2015

Açık Hava Sinema Günleri başlıyor

Ankara / 01.08.2015

Batıkent’te Müzikli Geceler

Batıkent / 31.07.2015

Batıkent şaha kalkıyor

Batıkent / 29.07.2015

Turgut Özal'a yeni sağlık merkezi

Batıkent / 23.07.2015