07.02.2016

Batıkent Admin
tarafından eklendi

2397
görüntüleme

Ankara barajlarında 2016 bereketi

Ankara barajlarında 2016 bereketi

Başkent’teki baraj havzalarına yeni yılda düşen yağışlarla birlikte 56 milyon metreküp su birikti. Ankara’nın su ihtiyacını karşılayan 7 farklı barajdaki toplam su miktarı geçtiğimiz yılı geride bırakarak 581 milyon metreküpe ulaştı.

ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, son yağışlarla birlikte Ankara’daki barajlarda doluluk oranının yüzde 36,63 şeklinde değiştiğini kaydetti. Yılbaşından bu yana yağışın iyi olduğunu belirten Kaya, “Yağmur ve karla birlikte barajlarımıza yılbaşından bu yana 56 milyon metreküp su geldi. Başkent’in su ihtiyacını karşılayan Kurtboğazı, Eğrekkaya, Akyar, Kavşakkaya, Çubuk-2, Çamlıdere ve Elmadağ barajlarında biriken su miktarı 581 milyon metreküpe ulaştı. Yağışlar bu sene güzel başladı. Geçen seneye göre kıyasladığımızda barajlarımızda 81 milyon metreküp daha fazla su var. Ankara’nın herhangi bir su problemi olmayacak. Doluluk oranları yüzdesinin düşük olmasının sebebi barajlarımızın toplam hacminin çok büyük olması, barajlarımızın toplam hacmi 1 milyar 600 milyon metreküpe yakın” dedi. 

DİJİTAL ÖLÇÜMLER WEB SİTESİNDE

Barajların doluluk oranları ile ilgili verilerin ASKİ Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde de yer aldığını belirten İrfan Kaya şunları söyledi:
“Barajlarıda biriken suyun ölçümlerini dijital olarak yapılıyor ve anında web sitesinde vatandaşlarımıza aktarılıyor. Kurduğumuz bu sistem dahilinde meteoroloji istasyonlarından yağış, sıcaklık, basınç, güneşlenme, buharlaşma oranı anlık olarak hesaplanarak kazanılan ve kullanılan su miktarları net olarak hesaplanabiliyor. Görsel hesaplama yöntemlerinde oluşacak hata payını tamamen ortadan kaldırıyoruz.”
Ankara’da suyun içilebilir kalitede olduğunu vurgulayan Kaya, “Baraj havzalarımızı sürekli karadan ve havadan denetliyoruz, bu sayede barajlarımızın kirlenmesinin önüne geçiyoruz. Barajlarımıza gelen kar ve yağmur suları aynı kalitede arıtma tesisimize ulaşıyor ve modern yöntemlerle arıtıldıktan sonra Ankaralı vatandaşlarımıza sunuluyor. Gönül rahatlığıyla musluktan su içelebilir” diye konuştu.

Kaynak : Hürriyet Ankara

Batıkent'in 2015 nüfusu belli oldu

Batıkent / 07.02.2016

Toplu taşıma ücretlerinde yeni tarife

Ankara / 03.02.2016

Batıkent'te köpeğe sürüklemeli işkence

Batıkent / 01.02.2016

Şehit ateşi bu kez Batıkent'e düştü

Batıkent / 01.02.2016

Mogan Gölü soğuktan buz tuttu!

Ankara / 26.01.2016