17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

3865
görüntüleme

Yılın Belediye Başkanı

Yılın Belediye Başkanı
Ankara İli Muhtarlar Derneği 2006 yılı en başarılı belediye başkanı ödülünü düzenlediği törenle takdim etti.Ankara Muhtarlar Derneği tarafından “Yılın Belediye Başkanı” seçilen Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, ödülünü düzenlenen törenle aldı.

İller Bankası Sosyal tesislerinde düzenlenen ödül töreninde konuşan Ankara İli Muhtarlar Derneği Başkanı Emir Ali İşler, muhtarlara verdiği önem ve sağladığı destekten dolayı Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar'ı “Yılın Belediye Başkanı” seçtiklerini ve bundan da büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Duyar'ın, Yenimahalle'deki muhtarlık binalarının çoğunu yenilettiğini, tüm muhtarlara bilgisayar, internet bağlantısı ve yazıcı hediye ettiğini belirten İşler, “Bugüne kadar göstermiş olduğu tarafsız ve ilkeli davranışıyla birçok başaralı projelere imza atan ve bunun yanı sıra biz muhtarlara verdiği önem ve sağladığı imkanlarla hizmette yolumuzu açan Yenimahalle Belediye Başkanı Sayın Ahmet Duyar, üyelerimiz tarafından ‘Yılın Belediye Başkanı'unvanına layık görülmüştür. Kendisi kutluyor ve bizlere göstermiş olduğu ilgiden dolayı şükranlarımızı sunuyorum, başkanımızın yeri gönlümüzdür ” diye konuştu.

Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar da yaptığı konuşmada, Yılın Belediye Başkanı ödülünün kendisine layık görülmesinden büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Demokrasinin temelinde muhtarların olduğuna dikkat çeken Başkan Ahmet Duyar, “Ülkemizin yönetim tablosuna baktığımızda demokrasinin temelinde muhtarları görmekteyiz. Bir diğer açıdan baktığımızda halkımıza en yakın kapının muhtarlık kapısının olduğunu görüyoruz. Vatandaşımızın en kolay şekilde ulaşabildikleri yer muhtarlık binalarıdır. Vatandaşımız bir sıkıntısı, derdi olduğu zaman, hatta daha da ileriye götürelim evinde kavga eden karı kocalar bile ailevi sorunlarını, komşularıyla olan kırgınlıklarında muhtarlarımıza gitmektedirler. Vatandaşımız, milletvekiline ulaşamayabilir, Belediye Başkanına ulaşamayabilir ama çat kapı olmadan girebileceği yer muhtarlarımızdır. Muhtarlarımız bu kadar dert babası olmuşlar. O halde, yerel yöneticiler gibi halkın tercihiyle göreve gelen muhtarlarımızla birlikte olmaktan, el ele , gönül gönüle vererek dayanışma içerisinde halkımıza daha güzel hizmet sunmaktan başka ne düşer bize? Beraber olursak, dayanışma içerisinde olursak, el ele verirsek daha iyi hizmet üretir ve işimiz daha çok kolaylaşır” dedi. Göreve geldikleri 2004 yılında Yenimahalle'de muhtarların kendilerine yakışmayacak yerlerde hizmet vermeye çalıştıklarını gördüklerini kaydeden Başkan Ahmet Duyar, “Göreve geldikten sonra muhtarlarımızla tanışmak arzusu ile bölgeyi gezdiğimde, muhtarlarımızın bodrum katında, nemli, rutubetli, su giden boruların altında, gürültünün içerisinde, kendilerine asla yakışmayacak fiziki ortam ve şartlarda hizmet verdiklerini gördüm. Öncelikle muhtarlarımızı kendilerine yakışmayan bu ortamdan kurtarmamız gerekiyordu. Ve bunu gerçekleştirdik. Kendilerine yakışır mekanlar muhtar evleri yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Ayrıca kendilerine laptop bilgisayar hediye ettik. Yazıcı ve internet bağlantılarını gerçekleştirdik. Kendilerine eğitim vermek suretiyle alt yapılarını hazırladık. Belediyemizle, kaymakamlıkla, emniyetle, vergi daireleriyle ilçedeki bütün kamu kuruluşlarıyla ilgili gerekli bilgi ve belgeye ulaşabiliyorlar. Yeni çalışmalar sisteme hemen işleniyor ve bilgiler devamlı değişiyor. Amaç, daha güzel, kaliteli ve daha iyi hizmet sunabilmek“ diye konuştu.

Bu konuda hükümetin kendilerine sağladığı desteği ve kolaylığı göz ardı etmemek gerektiğini de ifade eden Başkan Duyar, konuşmasını şöyle tamamladı: “Yerel yönetimler yasası çıkmadan önce Belediye Başkanı olarak bütün bu hizmetleri belediye bütçesinden yapma imkanına sahip değildik. Ancak, hükümetimiz bizlere sağladığı destek ve kolaylıkla hizmette yolumuzu açtı. Biz bütün muhtarlarımıza destek vermek ve sahip çıkmak arzusundayız. Bu anlamda belediyemizin önü açıldı. İmkanı olan belediyelerin, bütün kamu yerlerine yardımcı olmak, destek olmak istediklerinde artık yasal sıkıntıları bulunmamaktadır. Bunun için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu kolaylıklar ve destekler bize daha büyük şevk verecek, güçlendirecektir. Frene basmadan hep gaza basarak hizmet vermeye devam edeceğiz”

Törene katılan TBMM Başkan Vekili İsmail Alptekin de yaptığı konuşmada,muhtarlık mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu belirterek, “Muhtarlık, başı ağrıyanın güvenerek müracaat edeceği bir makamdır. Bu yüzden muhtarlarımıza yapılan bu tür hizmetleri çok önemli buluyorum. Muhtarlar olarak Yenimahalle Belediye Başkanı Sayın Ahmet Duyar'a vermiş olduğunuz ‘Yılın Belediye Başkanı'ödülü, hem size hem de Sayın Başkana hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Ödül törenine çok sayıda muhtarların yanı sıra Türkiye Muhtarlar Dernek Başkanı Ramazan Özinal ve Ankara Milletvekilleri Ersönmez Yarbay, Eyüp Sanay da katıldılar. Çok sayıda basın mensuplarının da katıldığı törende, tüm izleyicilere Türk bayrağı verildi. Salonun Türk bayrağı ile süslenmesi geceye ayrı bir güzellik kattı.

Yenimahalle Belediyesi Konservatuarı Türk sanat Müziği öğrencilerinin de konser verdiği programın sonunda Başkan Ahmet Duyar Ödülünü TBMM Başkan Vekili İsmail Alptekin ve Ankara Muhtarlar Dernek Başkanı Emir Ali İşler, Türkiye Muhtarlar Dernek Başkanı Ramazan Özinal'ın elinden aldı.

Muhtarların hamisi Yılın Belediye Başkanı Ahmet Duyar, görevi halka hizmet, ikametgahı gönlümüz yazılı Berat Tablosu salonda bulunanlar tarafından bol alkış aldı. Ahmet Duyar'ın duygulandığı anların sıkça gözlendiği program muhteşem kokteylle sona erdi.

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011