05.11.2015

Batıkent Admin
tarafından eklendi

4549
görüntüleme

Yeşil Batıkent'e yeni park

Yeşil Batıkent'e yeni park

Yenimahalle  Belediyesi, Turgut Özal Mahallesi’nde yaklaşık 14 dönüm alana her yaştan vatandaşın yorgunluğunu atabileceği, spor yapabileceği ve çocukların güvenli şekilde oynayabileceği bir parkı daha kazandırdı.

İlçe sınırları içerisinde yapılan incelemeler neticesinde mahallelerde park yapımına müsait alanların tamamını tespit eden ve bu alanlara modern parklar inşa eden Yenimahalle Belediyesi, Başkent’in en yeşil metropolü olmaya devam ediyor.

İlçede ihtiyaç önceliğine göre tespit edilen alanlarda yürütülen park yapım çalışmalarında, çocukların güvenli şekilde oyun oynayabilecekleri oyun alanları, yetişkinlerin kullanabileceği spor aletleri, oturma grupları, bisiklet ve yürüyüş alanları bulunuyor.

Yemyeşil bir mahalle

Turgut Özal Mahallesi’nin çehresini değiştirecek park alanındaki çalışmaları yerinde inceleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahallelilerin yeşil alan konusunda çok şanslı olduğunu söyledi.

Önümüzdeki günlerde parkı hizmete sunacaklarını ifade eden Başkan Yaşar, “Parkımız sitelerin arasında kalan çok güzel bir nokta. Bu parkta bir yandan çocuklarımız oyun oynarken, vatandaşlarımız sporlarını yapacak, diğer taraftan mahalle sakinlerimiz de bu parkın temiz havasını teneffüs edecek, bu dört dörtlük park mahallelilerimize hayırlı olsun” dedi.

İlçede kişi başına düşen yeşil alan miktarının 5 metrekare olduğunu da sözlerine ekleyen Yaşar “İlçemizde Tema Vakfı’nın da öngördüğü düzeyde kişi başı yeşil alan miktarına ulaşabilmek için kaynak ve zemin yaratmaya çalışıyoruz. İmar planlarında yeşil olarak ayrılan tüm bölgeleri olması gerektiği gibi kullanıyoruz. İnşallah görev süremiz sona erene kadar Yenimahalle Avrupa standartlarında yeşil alana sahip olacaktır” ifadelerini kullandı.

Dolandırıcıyı böyle alt edin

Gündem / 02.11.2015

Batıkent kent merkezine inşa edilen yeni cami

Batıkent / 31.10.2015

Halk Ekmek Atlantis Cafe satışa başladı

Batıkent / 17.10.2015

Yeni Batı iki yeni parkı için gün sayıyor

Batıkent / 16.10.2015

Bomba paniği raylarda yürüttü

Batıkent / 14.10.2015