25.01.2015

Batıkent Admin
tarafından eklendi

3127
görüntüleme

Yakacık yaza hazırlanıyor

Yakacık yaza hazırlanıyor

Yenimahalle Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı, vatandaşların yaz-kış uğrak yeri olan ve Yenimahalle’ye nefes aldıran Yakacık Mesire Alanı genişliyor.

Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından 6 bin metrekare alanda yapılan çalışmalar son sürat devam ederken Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da çalışmaları yakından takip ediyor.

Farklı konsepti ve sosyal donatı alanları ile göz dolduran Yakacık, 6 bin metrekare genişleyerek 5 bin 500 kişi kapasitesine yükseliyor. 50 ailenin daha piknik yapabileceği ilave alan eklenen mesire alanında, çalışmalar soğuk havaya rağmen son sürat devam ediyor.

PİKNİKÇİLERİN GÖZDESİ

Kamelyalı, kamelyasız oturma alanlarının yanı sıra 50 barbekü, 4 çeşme de yapılacak olan alanda incelemelerde bulunan Yaşar, Yenimahalle’nin yeşil cenneti Yakacık’ın piknikçilerin gözdesi olduğunu hatırlatarak “Mesire alanımızın yaz aylarında gördüğü rağbet dolayısıyla burayı genişletme kararı aldık. 6 bin metrekare alanda yaptığımız bu çalışma piknik sezonu öncesi tamamlanacak. Yakacık piknikçilerin, doğayla baş başa kalmak isteyenlerin gözdesi olmaya devam edecek” dedi. Toplam 146 bin metrekare alana sahip mesire alanındaki çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte kamelyalı ve kamelyasız oturma alanları sayısı 470’e, çeşme sayısı ise 17’ye çıkacak.

YAZ AYLARININ VAZGEÇİLMEZİ

Birinci, ikinci ve üçüncü bölge olarak ayrılan mesire alanı, 5 plaj voleybolu sahası, basketbol ve 2 çim futbol sahası, 4 adet çocuk oyun alanı ile konuklarına geniş bir eğlence imkanı sunuyor.

Yeşil alanlarıyla adeta bir ormanı andıran Yakacık’ta bin 500 ağaç, 5 bin adet çalı bitkisi, 4 bin fidan bulunuyor. Ankaralılara huzurun kapılarını aralayan alan, yaya köprüleri, ahşap yel ve su değirmenleri ile de ziyaretçilerine farklı bir ambiyans sunuyor.

WhatsApp Artık Web'de

Gündem / 22.01.2015

Yaşar’dan Medical Park’a ziyaret

Batıkent / 19.01.2015

Asfaltta çökmeye beton gibi önlem

Ankara / 16.01.2015

Çayyolu metrosu yine arızalandı

Ankara / 14.01.2015

Batıkent'te bomba alarmı

Batıkent / 13.01.2015