17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

3378
görüntüleme

Taksiciler "Okuyacak

Taksiciler "Okuyacak
Belediye yetkililerinin verdiği bilgiye göre,taksi duraklarında kütüphanelere konulacak kitapların tümü satın alındı.

Birçok taksi durağının fiziki yapısının elverişli olmaması nedeniyle kütüphaneleri yerleştirmekte zorluk yaşadıklarını anlatan yetkililer, bazı durakların 9 metrekare olduğunu, bu duraklara kütüphaneleri rahatça yerleştirdiklerini, 8 metrekare ve 4 metrekare olan duraklara ise raf konulacağını belirttiler.

Taksi duraklarına kütüphane koyarak şoförlerin bilgi dağarcığını güçlendirmeye çalıştıklarını anlatan yetkililer, kütüphanelerde, genel kültür, trafik kuralları, insan ilişkileri, psikoloji konularını içeren kitapların bulunacağını ifade ettiler. Yetkililer, kitapların gündüz saatlerinde okunmasalar bile gece nöbet tutan şoför tarafından okunacağını umduklarını söylediler.

Yetkililer, taksi duraklarının ardından, berber dükkanlarına ve kahvehanelere de kütüphane yerleştirmeye başlayacaklarını bildirdiler. Yetkililer, çalışmayla ilgili ilk uygulamanın yarın 100. Yıl taksi durağında yapılacağını sözlerine eklediler.

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz da kütüphanelere konulmak üzere, aralarında Atilla İlhan, Cüneyt Arcayürek, Vural Savaş, Memduh Şevket Esendal, Kahraman Olgaç gibi yazarların kitaplarının da bulunduğu 50 kitap bağışladı.

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkanı Ali Ekber Akyol da çalışmayı yerinde bulduklarını ifade etti. Taksi duraklarına kütüphane konulmasının taksi şoförlerinin boş zamanlarını değerlendirmeleri ve bilgilerini artırmaları açısından önemli bir çalışma olduğunu vurgulayan Akyol, kütüphanelere kendilerini ilgilendiren süreli yayınların da konulacağını söyledi.

Akyol,''Taksi şoförlerimize faydalı hangi kitap varsa kütüphanede olacak''dedi.

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011