26.09.2016

Batıkent Admin
tarafından eklendi

8180
görüntüleme
Özel Haber

Çakırlar'ın okul ihtiyacı had safhada

Çakırlar'ın okul ihtiyacı had safhada

Turgut Özal Mahallesi herkesin bildiği ismiyle Çakırlar sürekli göç alan bir bölge, yeni evlerin olduğu ve bunlara yeni binaların eklendiği tercih edilen bir yer. 2015 yılı 41.060 olan mahallenin sadece bir yıl önceki nüfusu 34.279'dur. Bir yıl içinde 7000 kişi artmış. Bu haliyle Batıkent'in en kalabalık mahallesi durumunda. Yeni yapılacak yerler ile önümüzdeki 3 yıl içinde nüfusun 60000 olması bekleniyor.

Nüfus bu şekilde hızlı artış gösterirken özellikle eğitim konusunda ciddi sıkıntılar baş göstermeye başladı. Turgut Özal Mahallesi'nde sadece 2 tane İlköğretim okulu var. Mehmet Akif İnan ve Hacı Bektaş-ı Veli İlköğretim okulları. Özellikle yaptığı çalışmalar ve eğitim kalitesi nedeniyle Ankara ve Batıkent'te çok popüler olan Mehmet Akif İnan İlköğretim Okulu 2400 olan öğrenci sayısı 3000'lere yaklaşmış durumda.Eğitimde kaliteyi aramak ve istemek herkesin hakkı. Ancak öğrenci sayısı artıkça başarının zorlaşacağı herkesin malumu. Bu sene başlayan 5. sınıflarda sınıf mevcudunun 40'ları geçtiği söylememiz durumun vehametini göstermek adına yeterli olacaktır. 

Peki ne yapılabilinir?
Batıkent Çakırlar bölgesine acilen, hemde bu öğretim yılında okul açılmalıdır. Bu gerçekten zor gibi gelsede mevcudu fazla olan bir sınıfa ders anlatmanın ve dersi anlamanın çok daha zor olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca yakın zamanda okul yatırımı planlanmayan bölgeye birden fazla okul  yapılmalıdır. Planlar yeniden gözden geçirilmeli bu sene inşaate başlanmalıdır. Yerleri hazır olan okullar zamanında yapılmaz ise bu sene ciddi sıkıntısını yaşadağımız kalabalık sınıflar çok daha fazla problem olacaktır. 

Ayrıca Çakırlar bölgesinde 1 tane bile Lise yok. Mahalleye ihtiyacı karşılayacak güzel bir lise yapma zamanı çoktan geldi. Liseye ilk ve orta okul kadar ihtiyaç var.

Batıkent'imizin gelişen ve sürekli göç alan Turgut Özal Mahallesi'ne yukarıda sıraladığımız yatırımlar yapılmadığında bu sene başlayan kalabalık sınıflar katlanarak artacaktır. Bu da öğrenciye, veliye ve eğitimciye çok büyük sıkıntıları beraberinde getirecektir. Tedbirin bugünden alınması için bu konuyu ilgililere duyurmayı görev biliyoruz.

Eczane yazılarında yasak ve değişiklik.

Ankara / 22.09.2016

AŞTİ taşınınca şimdiki yeri ne olacak?

Ankara / 22.09.2016

İşte AŞTİ'nin Yeni Yeri...

Ankara / 21.09.2016

Yenimahalle'de Kurbanlar 5 Dakikada Kesilecek

Ankara / 11.09.2016

BTK, Adil Kullanım Kotası ile ilgili beklenen duyuruyu yaptı! AKK kalkıyor mu?

Gündem / 09.09.2016