22.05.2016

Batıkent Admin
tarafından eklendi

7339
görüntüleme

Batıkent'te Aziz Sancar parkı açıldı.

Batıkent'te Aziz Sancar parkı açıldı.

Yenimahalle’ye Prof.Dr Aziz Sancar ve Şehit Salih Cibir Parkı

Türkiye Cumhuriyeti’nin medar-ı iftiharlarını Yenimahalle’de unutulmaz kılan YenimahalleBelediye Başkanı Fethi Yaşar, bu kez de Nobel Kimya Ödülü'nü kazanan ilk Türk Prof.Dr. Aziz Sancar ve Kıbrıs Harekatı Şehidi Şehit Piyade Onbaşı Salih Cibir Parkı’nı Turgut Özal Mahallesi’nde hizmete açtı.

Sancar ve Cibir’in ailesinin de bulunduğu açılışlara, CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan,CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, İlçe yönetimi, Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Başar Bal, Yaşar Neslihanoğlu, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

“Kaynakları halkımız için harcıyoruz”

İlk olarak Sancar’ın kardeşi ve yeğenleriyle birlikte Aziz Sancar büstünün de olduğu14 bin metrekare alana sahip parkın açılışını yapan Yaşar, konuşmasında ülkeye hizmet etmiş değerleri Yenimahalle’de her zaman yaşatacaklarını belirtti.

Başkan Yaşar, “Yapmış olduğumuz yatırımlarla Turgut Özal Mahallemiz, Kardelen mahallemiz modern görünüşüyle tercih edilen bir mahalle haline geldi. Burada en yakın zamanda bir de Umut Evi ve Kadın Merkezi projemiz hayata geçecek. Kaynakları halkımız için harcıyoruz. Her kuruşu harcarken vatandaş bunun neresinde diyorum. Ona göre imza atıyorum. Ben sizlerin yüzünü güldürmek için bu yatırımları yapıyorum. Biz yaptığımız eserlere yaptığımız parklara bu ülkeye hizmet etmiş sanatçılarımızın, vatan için canını vermiş şehitlerimizin, bu ülkeye hizmet eden sanayicilerimizin ismini vermekten onur duyuyoruz. Bugünde vatan uğruna canını vermiş kahraman şehidimizin ve Yenimahalle’de yaşamış, okumuş Türkiye’nin gururu olmuş bilim adamımızın ismini parklarımıza vermekten şeref duyuyorum” dedi.

“Türk milleti için rol model oldu”

Açılışta duygularını dile getiren Sancar’ın Yeğeni Enver Sancar ise, “Sancar ailesi olarak biz kendisinden bizi onurlandıran Türkiye’yi onurlandıra bu ödülü bekliyorduk. Ödülü aldığında Türk Milleti’nin mutluluğunu gören amcam ‘Milletimin bu kadar çok sevineceğini bilseydim 20 sene önce biraz daha çok çalışır ve bu ödülü daha önce alırdım’ dedi. Bugün sabah otelden ayrılırken bizim içinde sürpriz olan bir ziyaret gerçekleştirdik. Aziz Sancar, 1955-56 senesinde ailesinin yanındayken okumuş olduğu Yenimahalle Barbaros İlkokulunu ziyaret etti. Ben gözlerinin içine baktım, amcamın bu kadar mutlu olduğu bir anı görmemiştim. ‘Müthiş bir duygu, beni 60 sene öncesine götürdü’ dedi. Bu milleti mutlu etmek için 40 senesini verdi. Kendisini insanlığa adadı. İnsanlığa hizmet etmek için elinden gelen çabayı gösterdi, göstermeye de devam edecektir. Türk milleti için rol model oldu. Üniversite gençliğimiz bir Aziz Sancar olmak için büyük bir heyecan duyuyor” diye konuştu.

“Gençliğimize, çok büyük bir umut ışığı yaktı”

Konuşma yapan bir diğer isim Sarıhan da “Aziz Sancar gerçekten Mustafa Kemal Atatürk’ün gelecek sizin ellerinizde diye ifade ettiği gençliğimize, çok büyük bir umut ışığı yaktı. Bizim Türkiye’mizden nicelerinin yükselebileceğini, Uluslararası alanda bili ödülleri alabileceğini kanıtladı” dedi.

Sancar’ın ailesi ile içerisinde oturma alanları, çocuk oyun alanı, fitness spor alanı, koşuyolu, voleybol sahası, tenis korktu ve basketbol sahası olan parkı gezen Yaşar, daha sonra yine aynı mahallede açacağı Kıbrıs Harekatı Şehidi Şehit Piyade Onbaşı Salih Cibir Parkı’na yürüyerek gitti.

“Şehitlerimiz asla unutulmayacaklar”

Cibir’in oğlu ile açılış kurdelesini kesen Başkan Yaşar, “Türkiye’nin içerisinde bulunduğu sıkıntılı sürecin bir an önce son bulmasını diliyorum. Analarımız ağlamasın. Bu anlamlı günde tüm dualarımız şehitlerimiz için. Terör bir insanlık suçudur ve teröre karşı dimdik durmak bu ülkeyi seven tüm yurtseverlerin asli görevidir. Kardeşçe yaşadığımız ülkemizde beraberliğimizi kimse bozamaz, buna izin vermeyiz. Bu parka şehidimizin ismini vermekten gurur duyuyorum. Yenimahalle’de şehitlerimizi yaşatacağız. Hepsinin bir parkı, bir ağacı var. Şehitlerimiz asla unutulmayacaklar” diye ifade etti.

Özel Haber

1 Hafta gaz satışı yok. Mağdur olmayın.

Ankara / 22.05.2016

Özel Haber

Batıkent'e 1 haftada ikinci şehit haberi geldi.

Batıkent / 13.05.2016

Özel Haber

Batıkent'te 'mania hattı' uygulaması kaldırıldı

Batıkent / 10.05.2016

Batıkent'te Anneler Günü Etkinliği

Batıkent / 06.05.2016

Yeni Park ve Sağlık Ocağı Açılıyor

Batıkent / 06.05.2016