13.12.2014

Batıkent Admin
tarafından eklendi

2351
görüntüleme

Ankara’yı kim süsleyecek

Ankara’yı kim süsleyecek

Turizmin başkenti Antalya’da, yılbaşı öncesi cadde ve sokakların sponsor desteğiyle süslenmesi konuşulurken, başkent Ankara’da ise halen ışıklandırma yapılmaması merak konusu oldu. Ankara Hürriyet, kentin merkezi Kızılay ve Ulus’u fotoğrafladı. Bazı bölgelerin var olan aydınlatmalarının yetersiz olması dikkat çekti.

Ankara Hürriyet, ‘Antalya’da yılbaşı süslemesi ve ışıklandırması yapılmaması’ tartışmasının ardından, Başkent’in merkezi Kızılay ve Ulus’a çıkıp, cadde ve sokakları görüntüledi. Kentte henüz yılbaşı süslemesi ve ışıklandırması yapılmazken, bazı cadde ve sokaklarda ise var olan aydınlatma lambalarının yetersiz olduğu gözlendi.
Rixos Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince’nin, “Antalya turizmin başkenti. Yılbaşı geliyor bir tek caddenin süslendiğini gördünüz mü? Müslümanız ama turizmden kazanıyoruz” sözlerinin ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, şu açıklamada bulundu:
“Biz belediye olarak mevcut aydınlatma ekipmanlarını kullanıyoruz, tabi bunu yılbaşına yakın bir süreçte yapıyoruz. Fettah Bey, Rixos olarak Cumhuriyet Meydanı, Kalekapısı ve Belediye İşhanı bölgesinde aydınlatma yapmak istediklerini iletti, ben de kabul ettim. Başka sponsorlar çıkarsa onlara da yardımcı oluruz.”
Yılbaşı aydınlatması tartışmaları sürerken, Ankara Hürriyet, Kızılay ve Ulus’u karış karış gezip, hem yeni yıl hazırlıklarını hem de sokak aydınlatmalarının mevcut hallerini fotoğrafladı.

KIZILAY

KALICI SÜSLEME YAPILABİLİR
Güvenpark: Başkent’in kalbi sayılabilecek bir konumda yer alan Güvenpark’ın havuz kısmında ve ağaçlarda renkli ışıklandırmalar yer alıyor. Yaya trafiğinin yoğun olduğu Güvenpark’le ilgili vatandaşlar, özel günler ve kutlamalar için yapılan süslemeler ve ışıklandırmaların kalıcı olması gerektiğini dile getiriyor.
TABELA KİRLİLİĞİ GİDERİLSİN
Sakarya Caddesi: Araç trafiğine kapalı olan ve Kızılay bölgesindeki eğlence merkezlerinin de yer aldığı Sakarya Caddesi’nde de yılbaşı süslemesi bulunmuyor. Vatandaşlar, Sakarya bölgesindeki sokak aydınlatmalarının yeterli düzeyde olduğunu fakat tabela kirliliğinin bir an önce giderilmesi gerektiğini ifade ediyor.
AYRI BİR HAVA KATARDI
Abdi İpekçi Parkı: Sıhhiye’nin merkezinde yer alan Abdi İpekçi Parkı’nda da Güvenpark’a benzer bir ışıklandırma sistemi bulunuyor. Ağaçlar ve süs havuzlarındaki ışıklandırmanın yanı sıra parkın genelindeki aydınlatma düzeyinin iyi olduğunu söyleyen Ankaralılar, Abdi İpekçi Parkı’nda yılbaşı süslemesi ve ışıklandırması olmamasının parka ayrı bir hava katabileceğini aktarıyor.
BAZI LAMBALAR YANMIYOR
Karanfil Sokak: Sokak boyunca dizili kafe, restoran ve pasajlarıyla Ankaralılar’ın gece gündüz uğrak yerlerinden olan Karanfil’de de yılbaşına sayılı günler kala hiçbir yılbaşı süslemesi bulunmuyor. Vatandaşlar, bazı lambaların yanmamasına rağmen sokak aydınlatmasının yeterli olduğunu söylüyor.
KALDIRIMLAR BAKIM BEKLİYOR
Selanik-2 Caddesi: Kaldırım ve yollarının bakım beklemesine rağmen kafe ve eğlence mekanları sayesinde yoğunluğu hiç eksilmeyen Selanik-2 Caddesi’nde de yılbaşı süslemesi yapılmadığı görülüyor.
METRO AYDINLATMASI YETERSİZ
Yüksel Caddesi: Kızılay’ın en işlek caddelerinden Yüksel Caddesi boyunca da yılbaşına sayılı günler kala hiçbir süsleme yapılmış değil. Vatandaşlar, özellikle caddenin metro çıkışındaki aydınlatmanın yetersiz oluşuna dikkat çekiyor. 
ÜST GEÇİT KARANLIK
İzmir Caddesi: İki tarafı da alışveriş merkezleriyle dizili İzmir Caddesi’nde halen yılbaşı süslemelerine başlanmazken kentliler, cadde boyunca bazı sokak lambalarının yanmamasını eleştiriyor.
ULUS

KALEYE GİRMEK CESARET İSTER
Kale: Başkent’in simgesi olan ve yerli yabancı birçok turistin kente geldiğinde mutlaka ziyaret ettiği Ankara Kalesi ise karanlık çöktüğünde korku kalesine dönüyor. Kalede girişinden başlayarak kent manzarasının izlendiği surlara kadar olan yolda herhangi bir ışıklandırma bulunmazken akşamları kaleye girmek cesaret istiyor.
SESSİZLİĞE BÜRÜNÜYOR
Samanpazarı: Bakırcılar, turistik eşya satan dükkanlar ve lokantaların yer aldığı gündüzleri birçok kişinin uğrak yeri olan Ankara’nın en eski semtlerinden Samanpazarı da güneş battığında karanlıklar içinde kalıyor.
BENTDERESİ KAYBOLDU
Bentderesi: Büyükşehir Belediyesi tarafından devam eden Ulus Tarihi Kent Projesi kapsamında yenileme alanı içerisindeki tescilli ve tarihi binaların restorasyonunun yapıldığı alanlarda da ışıklandırma konusunda yetersiz kaldı. Restorasyonu yapılan Hacı Bayram Cami civarındaki ve Bentderesi’ndeki eski evler karanlıkta belli olmuyor.
ULUS RUTİNDE
Ulus meydan: Ulus deyince akla ilk gelen Atatürk Heykeli’nin olduğu meydan ve Anafartalar Caddesi’nde sokak lambaları haricinde herhangi bir aydınlatma bulunmuyor.

BURALARA DİKKAT

Başkent’in bazı cadde ve sokaklarında sokak lambalarının yeterli sayıda olmayışı objektiflere yansıdı.

Cemal Gürsel Caddesi: Yaya ve ve araç trafiğinin yoğun olduğu Cemal Gürsel Caddesi’nde özellikle Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü önünde sokak aydınlatmaları yetersiz kalıyor.
Coşkunlar Sokak: Tren rayları boyunca uzanan Kurtuluş’taki Coşkunlar Sokak’ta sokak aydınlatmalarının tek taraflı oluşu, sokağın yeterli aydınlanmamasına sebep oluyor.
Ankaray-Kurtuluş İstasyonu çıkışı: Kurtuluş istasyonun Kurtuluş Lisesi önündeki iki çıkışı arasındaki 10-15 metrelik mesafe de aydınlatmanın yetersiz kaldığı bölgelerden.

 

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/ankara/27762490.asp

 

Kaynak : Hürriyet

Yenimahalle ve ÇEVKO el ele

Batıkent / 12.12.2014

Yenimahalle Mevlana’yı yad etti

Batıkent / 10.12.2014

Ankara'da çok sayıda ATM'de düzenek bulundu!

Ankara / 03.12.2014

Ankapark'a giriş ücreti ne kadar olacak?

Ankara / 01.12.2014

Metro ve Ankaray'da kesintisiz iletişim dönemi!

Ankara / 01.12.2014