17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

3360
görüntüleme

Ankara'ya yeni alt geçitler

Ankara'ya yeni alt geçitler

Gökçek, yazın okulların tatile girmesiyle yeni alt geçitlerin yapımına başlayabileceklerini belirterek, "Ankara'da aynı anda, 50 alt geçidin inşasına başlamak istiyoruz. Bu bir Türkiye rekoru değil, dünya rekoru olacak" dedi.

Ankaralıların yazın 3 ay gibi bir dönemde biraz daha sıkıntı çekeceklerini, bu konuda Ankaralılardan kendilerine yardımcı olmalarını istediklerini ifade eden Başkan Gökçek, "Vatandaşlardan şunu istiyoruz ve diyoruz ki, 3 ay gibi bir süre sıkışacaksınız. Ancak tatil dönüşünde rahatlamış bir trafik göreceksiniz. Bunun için sizlerden bizlere yardımcı olmanızı ve biraz daha sabır göstermenizi diliyoruz" diye konuştu.

Finansman temin edilebilirse alt geçitlerin yapımına aynı anda başlamak istediklerini kaydeden Gökçek, Başkent trafiğinin tamamen rahatlaması için 50 alt geçidin yanında 30 alt geçide daha ihtiyaç bulunduğunu ifade ederek, onların da mecburen daha sonraki yıllarda yapılabileceğini belirtti.

-BİR ÇOK BÖLGENİN TRAFİK SORUNU KALMAYACAK

Yeni yapılacak 50 alt geçidin, birçok bölgede yaşanan trafik sorununa çözüm getireceğini ve sorun kalmayacağını kaydeden Başkan Melih Gökçek, çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: "Mesela Esenboğa Havaalanı'ndan çıktığınız zaman, direkt olarak, hiç durmadan Çankaya'ya gidebileceksiniz. Bunun yanında Etimesgut'a, Sincan'a her iki taraftan da kesintisiz akım olacak. Hem Eskişehir hem de İstanbul yolundan durmaksızın gidilebilecek. Ayrıca Ostim tarafından da direkt Çevre Yolu'na çıkabileceksiniz. Ostim'e kesintisiz gidilebilecek."

-AOÇ'YE DE YAPILACAK

Yenimahalle sınırları içerisinde de bazı hazırlıkların olduğunu ve burasının da 2007 yılında çözümleneceğini anlatan Başkan Gökçek, "Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) içerisini de yeni plan çıktıktan sonra yapacağız. AOÇ Bulvarı gibi bir bulvar olacak. Eskişehir Yolu ile İstanbul Yolu'nun tam ortasında, 40 metrelik yeni bir bulvarımız olacak. O bulvarı da alt üst geçitleriyle bitirmeyi planlıyoruz" dedi.

Bütün alt geçitlerin tamamlanmasıyla birlikte, trafiği rahatlamış, nefes alan bir Ankara'yla karşılaşılacağını kaydeden Başkan Gökçek, "Çankaya'dan çıktıktan sonra direkt olarak Kızılay'dan, Ulus'tan geçip hiç durmadan Esenboğa Yolu'nda ilerleyebileceksiniz. Çünkü yol üzerinde Ulus'ta da alt geçit yapılacak. Ulus'tan sonra yeni yaptığımız Esenboğa Yolu'na kadar 4 tane alt geçit ve viyadük olacak, hiç durmadan gidebileceksiniz" diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Kuğulu kavşağındaki çalışmalarının 24 saat aralıksız sürdüğünü, en kısa zamanda hizmete açacaklarını söyledi. Gökçek, baraj havzalarının yeteri kadar yağış alamadığına dikkat çekerek, şehir içerisinde olduğu gibi baraj alanlarında da ağaçlandırmaya önem vereceklerini anlattı.

kaynak: haber merkezi

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011