17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

4747
görüntüleme

Ankara'ya kapalı çarşı

Ankara'ya kapalı çarşı

Çarşıyı Ankamall karşısındaki alana inşa edeceklerini belirten Gökçek, "Buradaki amacımız bir sokağa giriyorsun ayakkabıcılar, bir sokak telefoncular, bir sokak radyocular yanı kısım kısım olacak" dedi.

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'ya İstanbul'dakinin benzeri bir kapalı çarşı yapacaklarını söyledi. Belediye Meclis üyelerine verdiği iftar yemeğinde konuşan Melih Gökçek, Ankamall karşısındaki alana yeni bir çarşı yapacaklarını anlatırken şunları söyledi: "Projeyi bitirdik. Şu an ihale aşaması için proje çizimine gidildi. 2 bin 400 tane dükkan yapıyoruz. İstanbul'daki kapalı çarşı gibi olacak. Buradaki amacımız bir sokağa giriyorsun ayakkabıcılar, bir sokak telefoncular, bir sokak radyocular yanı kısım kısım olacak. Bol miktarda sokak var. Yanlış hatırlamıyorsam 66 tane sokak var. O sokaklarda 24 metrekarelik dükkanlar olacak."

ULUS ÇARŞISI OTEL OLACAK

Gökçek, Yüzüncü Yıl Çarşısı'nın yıkılarak yerine küçük bir çarşı yapılacağını, Ulus çarşısının da otel olacağını bildirdi. 2007 ve 2008'in ciddi anlamda yatırım yapılacak yıllar olacağını belirten Gökçek, Ulus projesine başlanacağını bildirdi. Ana arterlere bağlantı yolu çalışmalarının da devam edeceğini dile getiren Gökçek, gelecek Anadolu Bulvarı'nın Konya Yolu'na, ODTÜ yanından bağlantısının yapılacağını belirtti. Gökçek, Hacı Bayram Projesi'nin bittiğini ifade ederken, "Ulus biraz uzun sürer ama önümüzdeki yıl Hacı Bayram kısmını bitirebiliriz. Kalenin içini de bitirmesek bile yarılarız" dedi. Gökçek, Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi'nde mimarların teklifi ile yeni konuların tartışıldığına işaret ederek, Yüzüncü Yıl Çarşısı'nın yıkılarak yerine küçük bir çarşı yapılacağını, İl Genel Meclis binası yerine daha güzel bir yer yapacaklarını söyledi. Ulus çarşısının kalacağını ama otel olacağını kaydeden Melih Gökçek, diğer yerlerin de yıkılacağını belirtti.

Yeni yapılacak çarşı İstanbul'dakinin bir benzeri olacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'ya İstanbul'dakinin benzeri bir kapalı çarşı yapacaklarını söyledi. Gökçek, Ankamall karşısındaki alana yeni bir çarşı yapacaklarını anlatırken "Projeyi bitirdik. Şu an ihale aşaması için proje çizimine gidildi. 2 bin 400 tane dükkan yapıyoruz. İstanbul'daki kapalı çarşı gibi olacak." dedi.

kaynak: ankarahaber

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011