14.08.2014

Batıkent Admin
tarafından eklendi

3107
görüntüleme

Ankara'nın ortasına uçak düşecekti!

Ankara'nın ortasına uçak düşecekti!

Ankara semalarında büyük uçak tehlikesi. Ankara bugün gökyüzünden gelecek büyük bir tehlikeyi hatta faciayı kıl payı atlattı. İşte Ankara üzerinde bir Hindistan uçağının oluşturduğu o tehlikenin detayları.

Ankara'nın ortasına uçak düşecekti! Hindistan uçağı, Ankara üzerinden uçtuğu sırada pilot uyudu, yardımcı pilot tablete daldı. 300 yolcunun bulunduğu uçağı ise Ankara'da kontrol kulesindeki görevli kurtardı

Hindistan’ın ikinci büyük havayolu şirketi “Jet Airways”e ait bir yolcu uçağının, Ankara üzerinden uçtuğu sırada büyük bir tehlike atlattığı ortaya çıktı.

PİLOT UYDU, YARDIMCI PİLOT TABLETE DALDI

Hintli Jet Airways'e ait 300 kişiyi taşıyan uçağın bilinmeyen bir nedenle 1500 metre irtifa kaybettiği sırada, pilotun uyuduğu, yardımcı pilotun ise “tabletiyle meşgul olduğu” belirtildi.

BAŞKA BİR UÇAKLA ÇARPIŞMASI AN MESELESİYDİ

Mumbai’den Brüksel’e uçan Boeing 777-300 tipi uçağın, söz konusu iritfa kaybı nedeniyle, aynı yükseklikte seyreden başka bir uçakla çarpışması an meselesiydi. Neyse ki Ankara’da kontrol kulesinde görev yapan bir çalışan durumu fark etti ve facianın eşiğinden dönülmüş oldu.

UÇAĞIN İMDADINA TÜRK YETKİLİ YETİŞTİ

Yolcu uçağının imdadına kontrol kulesindeki görevli yetişti. Acil çağrı gönderen Türk yetkili, 10 bin metrede uçması gereken uçağın neden 1500 metre alçaktan uçtuğunu sordu ve uçağın derhal 10 bin metre seviyesinde uçmasını istedi.

Geçtiğimiz Cuma günü yaşandığı ortaya çıkan olayda uçağın irtifa kaybettiği sırada pilotun uyuduğu, yardımcı pilotun da “tabletiyle meşgul olduğu” açıklandı.

SORUŞTURMA AÇILDI

Hindistan Sivil Havacılık Bakanı pilotların görevlerinden alınarak haklarında soruşturma açıldığını bildirdi.

Kaynak : Ajanslar

Yenimahalle’de yabani ot operasyonu

Batıkent / 13.08.2014

Direkt hat için 2 bin imza

Batıkent / 12.08.2014

Yenimahalle’de sinema nostaljisi

Batıkent / 07.08.2014

Ankaralılar Yenimahalle’de Yüzecek!

Batıkent / 04.08.2014

Mogan Gölü Ölüyor

Ankara / 29.07.2014