10.01.2017

Batıkent Admin
tarafından eklendi

4557
görüntüleme

Ankara'da Yağan Kar Barajların Yüzünü Güldürüyor

Ankara'da Yağan Kar Barajların Yüzünü Güldürüyor

Son yıllara oranla en kurak aylarını geçiren İç Anadolu Bölgesi’nde, etkisini gösteren kar yağışları barajların yüzünü güldürüyor. Kar yağışlarının ardından baraj havzalarında yapılan son ölçümlere göre kar kalınlığı 70 santimetre ulaştı.

Baraj havzalarında kar yağışlarının etkisini göstermesinin barajlar için çok önemli olduğunu ASKİ Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu, “Barajların bulunduğu havzalarda etkisini gösteren kar yağışı, barajlar açısından oldukça sevindirici” dedi.

Tahiroğlu, Ankara’nın içme suyu ihtiyacının karşılandığı baraj havzalarının bulunduğu alanlardaki kar kalınlığının baraj kenarında 20-25 santimetre, barajın etrafında ise 40-70 santimetre arasında değiştiğini belirterek şunları söyledi:
“Kar erimeleri barajlara çok büyük katkı sağlıyor. Barajları besleyen en önemli kaynağın kar suları olması nedeniyle kar yağışların etkisini göstermesi barajlar açısından oldukça önemli. Meteorolojiden aldığımız bilgilere ve kendi tespitlerimize göre şunu söyleyebilirim ki; Ankara en kurak yıllarından birini geçiriyor. Ama son günlerde baraj havzalarındaki yağışlar etkisini göstermeye başladı.”
 
“UZUN YILLAR SU GARANTİMİZ VAR ANCAK TASARRUFU HİÇBİR ZAMAN ELDEN BIRAKMAMAK GEREKİR”
Tahiroğlu, yağışların düşük seviyede olmasına rağmen, Ankara’nın barajlarında yetecek seviyede su bulunduğunu belirterek, “Yağışların azalması ve tüketimin artmasına rağmen Başkent'in su ihtiyacını karşılayan Kurtboğazı, Eğrekkaya, Akyar, Kavşakkaya, Çubuk-2, Çamlıdere ve Elmadağ barajlarında biriken su miktarı, 432 milyon metreküp seviyesinde. Her ne kadar barajlarımızda suyumuz yeterli olsa da tasarrufu hiçbir zaman elden bırakmamak gerekir. Tasarruf bir yaşam biçimidir. Suyumuzun sadece bugün için değil, gelecek yıllarda da ihtiyacımıza cevap verebilmesi için lütfen israf etmeden, tasarruflu kullanalım” diye konuştu.

İlgili Haberler

Ankara'da toplu taşıma ücretlerine zam

Ankara / 06.01.2017

Çipli kimlik dönemi 2 Ocak'ta başlıyor! Başvurular nasıl yapılacak?

Gündem / 30.12.2016

Mektebim Kolejinden Parasını Alamayan İşçiler Eylem Yaptı

Batıkent / 29.12.2016

Batıkent-ODTÜ arasına direkt otobüs seferleri

Batıkent / 25.12.2016

Batıkent Uğur Okulları Temeli Atıldı

Batıkent / 05.12.2016