01.01.2016

N. Emre Akdemir
tarafından eklendi

3408
görüntüleme

1940. Cadde TBMM'de soru önergesi oldu

1940. Cadde TBMM'de soru önergesi oldu

Ankara Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, sık sık dile getirilmiş olmasına karşın Batıkent’te Melih Gökçek Bulvarı olarak bilinen 1940 No’lu caddedeki güvensiz trafik akışına neden çözüm getirilmediğini yazılı soru önergesiyle Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sordu.

Önergesinde, anılan cadde üzerindeki yaya geçidi, yaya kaldırımı ve sinyalizasyon sistemi ihtiyaçlarına değinen Levent Gök, "Caddede yayalar ve sürücülerin can ve mal emniyeti bakımından ihtiyaç duyulan düzenlemelerin yapılması için bir talimat verecek misiniz?" diye sordu.

Grup Başkanvekili Gök’ün soru önergesi şöyle: 

“TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 
Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Ahmet DAVUTOĞLU tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim. 31.12.2015

Levent GÖK
Ankara Milletvekili
CHP Grup Başkanvekili


Yenimahalle/Batıkent-Kardelen Mahallesinde Melih Gökçek Bulvarı olarak bilinen 1940 no’lu caddede(eski 20.cadde) trafik akışına uygun düzenlemeler yapılmamış olduğundan bahisle yazılı soru önergeleriyle TBMM gündemine taşındığı ve bölge ile irtibatlı yaya ve sürücülerin yoğun şikâyetlerine konu olduğu halde sık sık trafik kazaları yaşanmaktadır.

Aynı cadde üzerinde Batı Star EGO durağı da dâhil olmak üzere birçok durakta yaya geçidi, üst geçit ve sinyalizasyon bulunmayışı nedeniyle de yayaları ve sürücüleri maddi hasarlı, yaralanmalı ve ölümcül kazalar an meselesi tehlikeler olarak bölgede yaşayan yurttaşlarca sık sık dile getirilmektedir.

Bu bağlamda;
1-Melih Gökçek Bulvarı olarak bilinen 1940 no’lu caddenin güvenli trafik akışına hazır hale getirilmesi neden ihmal edilmektedir?
2-Batı Star EGO durağında vatandaşların karşıdan karşıya tehlikesizce geçmesini sağlayacak yaya geçidi niçin düzenlenmemiştir?
3-Anılan Cadde üzerinde üst geçit, yaya kaldırımı ve sinyalizasyon sistemi bakımından gerekli düzenlemeler ne zaman yeterli düzeye getirilecektir?
4-Aynı Cadde üzerinde Akyurt Süpermarketin karşısında sinyalizasyonlu bir kavşak düzenlemesi düşünüyor musunuz?
5-İhtiyaç olarak sık sık dillendirilen bu sorunların çözümü, eksikliklerin giderilmesinin can ve mal emniyeti açısından içerdiği önem bakımından ilgililere bir talimat verecek misiniz?”

Kaynak : chp.org.tr

Otoparktan alevler yükseldi

Batıkent / 01.01.2016

Çakırlar Kavşağı lamba bekliyor

Batıkent / 01.01.2016

Köroğlu Camii inşaatında çökme meydana geldi

Batıkent / 12.12.2015

Martta deneme yıl sonu sefer

Ankara / 07.12.2015

3 şeritli bulvarlarda hız sınırı ikilemi

Ankara / 26.11.2015