18.11.2014

Batıkent Admin
tarafından eklendi

2200
görüntüleme

1,5 milyonun hastane çilesi

1,5 milyonun hastane çilesi

Etimesgut, Sincan ve Yenimahalle’deki hastanelerdeki doktor eksikliği nedeniyle engelli çocuğuna heyet raporu alamayan babanın çilesi, Ankara Hürriyet tarafından “Heyet raporu çilesi” manşeti ile duyuruldu.

Sağlık çilesi çeken ilçelerin belediye başkanları, nüfuslarının toplamı 1,5 milyona yaklaşan bölgenin yaşadığı sıkıntıyı değerlendirdi. Doktor eksikliği nedeniyle vatandaş için çileye dönüşen hastaneler hakkında konuşan Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, “Hastane problemi Etimesgut’un kanayan yarası. İlçeye bir an önce hastane yapılmalı” derken, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Vatandaş sıkıntı çekiyorsa bu eksiklikler bir an önce giderilmeli” dedi.

ETİMESGUT’UN KANAYAN YARASI
Etimesgut Devlet Hastanesi’nin ilçedeki vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak kapasitede olmadığını aktaran Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel konuyla ilgili şunları söyledi:
“500 bin nüfusa yaklaşan ilçenin ihtiyaçlarını karşılayacak kapasitede bir hastanemiz yok. Vatandaşlar hizmet alamadıkları için şikayetçi. Belediye olarak gerekli alt yapıyı sunmuş olmamıza rağmen, maalesef hastanemiz yapılmadı. Daha önceki bir binamızı sağlık bakanlığı’na hastane yapılması için bedelsiz tahsis etmiştik. 16 ay sonra 30 Mart yerel seçimlerinden önce Bakanlık sözleşmeyi iptal etti. Sağlık Bakanlığı’nın bir hastane girişimi vardı, bunun bir an önce gerçekleşmesini bekliyoruz. Engelli vatandaşlarımızın özellikle rapor konusundaki sorunları biliyoruz bu sebeple de Etimesgut’un kanayan yarası hastane probleminin çözülmesi için yerel yönetim olarak elimizden geleni yapmaya hazırız.”

SAĞLIK YERELLEŞTİRİLMELİ
Yenimahalle Devlet Hastanesi’nde genel olarak hizmetlerin verildiğini aktaran Başkan Yaşar şunları söyledi, “Fakat bir ihtiyaç ve eksiklik varsa, vatandaş sıkıntı çekiyorsa bu eksikliklerin bir an önce giderilmesi lazım. Sağlık Bakanlığı, bu konudaki eksiklikleri gidermek için harekete geçmeli. Yenimahalle Türkiye’nin 11’inci büyük ilçesi, nüfusu çoğu ilden daha fazla. Geçen hafta, incelemeler ve temaslarda bulunmak üzere Avusturya’nın başkenti Viyana’ya gittim. Burada sağlık hizmetleri yerelleştirilmiş, belediyelerin kontrolüne verilmiş. Türkiye’de de sağlık yerelleştirilse, belediyeler sağlık alanında daha iyi hizmet verir.”

Kaynak : Hürriyet

Batıkent'te Su Kesintisi Yapılacak.

Batıkent / 17.11.2014

Batıkent Posta Kodu

Batıkent / 17.11.2014

Ankara'da 21 bin 426 Suriyeli yaşıyor

Ankara / 17.11.2014

Ankara balı ikinci oldu

Ankara / 13.11.2014

Hacıbayram'da dönüşüm göçü

Ankara / 13.11.2014